Pečené kuřecí paličky

Ingredience

8 kuřecích spodních stehen, 3 lžíce hladké mouky, 2 lžíce sezamových semínek, 1,5 lžičky mleté papriky, 1 lžička prášku do pečiva, sůl, mletý pepř, olivový olej, 200 ml podmáslí, 2 lžíce dijonské hořčice, 1 stroužek česneku

Postup

Podmáslí smícháme s hořčicí a rozmačkaným česnekem. Směsí zalijeme stehna a uložíme do chladna minimálně na půl hodiny, lépe přes noc.

Mouku smícháme s práškem do pečiva, paprikou, sezamem, solí a pepřem.

Stehna vyjmeme z marinády, marinádu z nich částečne setřeme a obalíme je v sypké směsi.

Uložíme na plech vyložený papírem na pečení, pokropíme olejem a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C.

Pečeme doměkka, 35-45 minut.

Podáváme s bramborovou kaší nebo brokolicovým pyré.

podle magazínu Albert

Přidáno: 5.3.2016