Pečené kuřecí paličky
Ingredience
8 kuřecích spodních stehen, 3 lžíce hladké mouky, 2 lžíce sezamových semínek, 1,5 lžičky mleté papriky, 1 lžička prášku do pečiva, sůl, mletý pepř, olivový olej, 200 ml podmáslí, 2 lžíce dijonské hořčice, 1 stroužek česneku
Postup
Podmáslí smícháme s hořčicí a rozmačkaným česnekem. Směsí zalijeme stehna a uložíme do chladna minimálně na půl hodiny, lépe přes noc.
Mouku smícháme s práškem do pečiva, paprikou, sezamem, solí a pepřem.
Stehna vyjmeme z marinády, marinádu z nich částečne setřeme a obalíme je v sypké směsi.
Uložíme na plech vyložený papírem na pečení, pokropíme olejem a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C.
Pečeme doměkka, 35-45 minut.
Podáváme s bramborovou kaší nebo brokolicovým pyré.
podle magazínu Albert
Přidáno: 5.3.2016