Pikantní krůtí nudličky

Ingredience

1 kg krůtích prsou, 2 vrchovaté lžíce solamylu, 2 menší vejce, sůl, mletý pepř, 1 malá rozdrcená chilli paprička (případně méně nebo více podle chuti), 5 lžic oleje, 1 pórek, 5 lžic bílého vína, 6 lžic sojové omáčky, špetka cukru

Postup

Omyté a osušené maso nakrájíme na nudličky.

Maso v míse smícháme nejdříve se solamylem. Pak přidáme celá vejce, chilli papričku, osolíme, opepříme a důkladně promícháme. Necháme cca půl hodiny odpočinout.

Pórek rozkrojíme podélně na čtvrtiny a pak příčně na úzké proužky.

Ve velké pánvi nebo kastrolu rozpálíme olej a maso na něm ze všech stran prudce opečeme dozlatova.

K opečenému masu přidáme pórek a za občasného zamíchání smažíme, než pórek viditelně zmenší objem.

Potom přilejeme víno, sojovou omáčku, přidáme malinko cukru, promícháme a ještě pár minut podusíme.

Podáváme s bramborovou kaší.

Přidáno: 9.2.2020