Pikantní maso s dušeným pórkem

Ingredience

500 g krůtích prsou, 1-2 lžíce solamylu, 4 lžíce oleje, 2 vrchovaté lžičky pasty Sambal oelek (pasta z chilli papriček), sůl, 1 velký pórek, 1 lžíce másla, citronová šťáva

Postup

Maso nakrájíme na přiměřené kousky a dáme do misky. Promícháme se dvěma lžícemi oleje, pastou Sambal oelek a solamylem. Necháme 1-2 hodiny v chladu.

Na pánvi rozpálíme další dvě lžíce oleje a maso na něm prudce z obou stran opečeme a podlijeme horkou vodou. Osolíme a pod pokličkou dusíme do změknutí. Chceme-li více šťávy, dáme víc vody a zahustíme lžící solamylu rozmíchanou v troše vody. Nakonec podle chuti dosolíme, případně přidáme ještě trošku papričkové pasty (pozor, je hodně ostrá).

Pórek nakrájíme na kousky a na lžíci másla krátce orestujeme. Zastříkneme 2 lžícemi vody a pod pokličkou na nejnižším stupni 10 minut podusíme. Nakonec lehce osolíme a okyselíme citronovou šťávou.

Podáváme s rýží.

Pikantní maso s dušeným pórkem
Pikantní maso s dušeným pórkem

Přidáno: 8.1.2012