Pórkovo-žampionová směs

Ingredience

2 kuřecí prsní řízky, 1 malý pórek, 200 g žampionů, olej, sůl, chilli, provensálské koření

Postup

Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostičky. Promícháme se dvěma lžícemi oleje, špetkou chilli a lžičkou provensálského koření. Můžeme nechat uležet, není nutné. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky, pórek na kolečka. Na rozpálenou pánev nasypeme maso a prudce opečeme do zezlátnutí. Trochu ztlumíme plamen, osolíme, přisypeme žampiony a společně smažíme. Pokud žampiony pustí vodu, necháme ji vydusit. Až je maso hotové (zjistíme ochutnáním), přidáme kolečka pórku, promícháme a jenom chvilku necháme trochu změknout. Podáváme s čerstvou zeleninou a pečivem nebo bramborami (vařené, hranolky, ...).

Pórkovo-žampionová směs
Pórkovo-žampionová směs

Kvalitní litinovou pánev Skeppshult zakoupíte zde.

Přidáno: 3.3.2010