Rozmarýnové kuře

Ingredience

1 kuře, trochu oleje, 5-7 menších cibulí, 1 lžíce másla, mletá sladká paprika
pasta: 2 lžíce oleje, 2 stroužky česneku, 2 lžičky soli, 2 vrchovaté lžičky sušeného rozmarýnu

Postup

Do hmoždíře dáme olej, rozmáčknuté stroužky česneku, sůl a rozmarýn. Důkladně utřeme na hladkou pastu.

Kuře omyjeme a osušíme. Kůži na prsou a stehnench opatrně uvolníme, a do masa pod kůží vetřeme rozmarýnovou pastu. Zbytkem pasty vytřeme vnitřek kuřete, případně můžeme část máznout na povrch.

Dovnitř kuřete vložíme lžíci másla a kuře uložíme do pekáče vytřeného olejem. Lehce poprášíme paprikou a obložíme oloupanými na půlky překrojenými cibulemi. Podlijeme trochou vody a přikryté vložíme do trouby vyhřáté na 210°C.

Po půl hodině kuře převrátíme, opět poprášíme paprikou a už bez pokličky dopečeme další asi půl hodiny. Podle potřeby podlijeme.

Podáváme s rýží nebo bramborami a zeleninovým salátem.

Rozmarýnové kuře
Rozmarýnové kuře
Rozmarýnové kuře
Rozmarýnové kuře
Rozmarýnové kuře

Přidáno: 1.5.2015