Singapurské plátky
Ingredience
600 g kuřecích prsou, sůl, olej
těstíčko: 2 větší (nebo 3 malá) vejce, 2 lžíce sojové omáčky, 80 ml bílého vína, 1 lžička kari, špetka chilli, 1 lžička cukru, hladká mouka
Postup
Maso omyjeme a osušíme, větší kousky můžeme podélně rozpůlit.
Všechny suroviny na těstíčko smícháme a důkladně rozšleháme dohladka. Mouky dáme tolik, aby vzniklo hladké řídké těstíčko.
Kousky masa protahujeme těstíčkem a skládáme do misky. Necháme hodinu až dvě naležet.
Na pánvi zahřejeme olej a maso obalené těstíčkem osmažíme z obou stran dozlatova.
Podáváme s libovolně upravenými bramborami a zeleninovým salátem.
Přidáno: 2.9.2012