Špízy s kuskusovým salátem

Ingredience

550 g kuřecích prsou (3 větší nebo 4 menší kuřecí prsní řízky), 100 ml slunečnicového oleje, 1 lžička soli, 0,5 lžičky mletého pepře, 2 lžičky mleté uzené papriky, 1 lžička sušeného česneku, trochu oleje na pánev

salát: 200 g celozrnného kuskusu, 1 lžíce olivového oleje, 400 g vody, sůl, mletý pepř, šťáva z limetky, 1 plechovka naložené čočky (425 ml), velká hrst černých oliv, velká hrst cherry rajčátek, hrst čerstvých bazalkových listů

Postup

Olej smícháme se solí, pepřem, paprikou a česnekem.

Omyté a osušené maso nakrájíme na kousky a smícháme s ochuceným olejem. Necháme 1-2 hodiny marinovat (nebo přes noc).

Kuskus promícháme se lžící oleje a zalejeme vařící vodou. Přikryjeme pokličkou a necháme 10 minut stát bez odkrývání.

Čočku necháme na sítku okapat. Olivy, rajčátka a bazalku nakrájíme na malé kousky.

Hotový kuskus přesypeme do misky a necháme (apoň částečně) vychladnout. Osolíme ho, opepříme a smícháme s okapanou čočkou, pokrájenými olivami, rajčátky a bazalkou. Dochutíme solí, pepřem a limetkovou šťávou.

Maso napícháme na špízové jehly (nebo špejle) a na grilovací pánvi opečeme ze všech stran dozlatova (celkem 8-10 minut).

Přidáno: 23.6.2019