Sváteční kuřecí roláda
Ingredience
4-5 kuřecích prsních řízků, 150 g paprikáše, hořčice, 1 nožička čabajky, 1 pórek, půlka červené papriky, 2-3 vejce, sůl, mletý pepř, 1 balíček (100 g) plátkového uzeného sýra
Postup
Maso naplocho rozpůlíme a plátky naklepeme a z obou stran osolíme.
Formu na srnčí hřbet vyložíme papírem na pečení tak, aby na obou stranách přečníval. Naskládáme na něj kolečka salámu. Další vrstvu tvoří plátky masa. Potřeme je hořčicí a do vzniklé prohlubně uložíme podélně rozpůlenou čabajku, proužky paprik a pórek.
Vejce rozšleháme v hrnku se solí a pepřem a nalijeme do formy. Povrch přikryjeme plátky sýra, na něj naskládáme zbylá kolečka salámu a přikryjeme zbývajícími plátky masa. Všechno zakryjeme přesahujícím papírem a vložíme do trouby vyhřáté na 220°C. Pečeme asi hodinu.
Po vytažení z trouby chvíli počkáme, pak vyklopíme. Lépe se krájí částečně vychladlé.
Podáváme teplé s bramborovou kaší nebo studené s chlebem.
Přidáno: 7.6.2009