Thajské červené karí s kuřetem
Ingredience
800 ml kokosového mléka, 4-6 lžic thajské červené kari pasty, rybí omáčka, třtinový cukr, 600 g kuřecích prsou, 1 malá cuketa, 4 jarní cibulky, 12 cherry rajčátek, 1 limeta
Postup
V hrnci zahřejeme kokosové mléko, rozmícháme v něm kari pastu a necháme pomalu 15 minut vařit. Pak dochutíme rybí omáčkou (cca 3 lžíce) a cukrem (cca 1 lžíce).
Do karí přidáme na proužky nakrájené maso a pomalu uvaříme doměkka.
Chvíli před koncem varu přidáme na kostičky nakrájenou cuketu, na šikmé kousky nakrájené cibulky a celá rajčátka.
Nakonec dochutíme šťávou z limety.
Podáváme s rýží.
podle magazínu Albert
Přidáno: 11.7.2012