Tikka masala s kuřecím masem

Ingredience

600 g kuřecích prsou, 2 lžíce limetkové šťávy, 1 lžička mletého římského kmínu, 30 g kořene zázvoru, 2 lžíce oleje

omáčka: 2 lžíce přepuštěného másla, 1 menší cibule, 0,5 lžičky koření Garam masala, 2 stroužky česneku, 1 zelená chilli paprička, 200 g krájených konzervovaných rajčat, 120 g bílého jogurtu, 120 g kokosového mléka, 4 větvičky koriandru, sůl

Postup

Omyté a osušené maso nakrájíme na kostky. Promícháme je s limetkovou šťávou, římským kmínem a šťávou vymačkanou z nastrouhaného zázvoru. Necháme asi hodinu odležet.

Oloupanou cibuli pokrájíme nadrobno, česnek na plátky.

Cibuli s česnekem nasypeme na zahřáté máslo, přidáme koření a necháme zpěnit.

Zalijeme rajčaty, přidáme najemno posekanou papričku, kokosové mléko a zvolna vaříme 20 minut. Pak rozmixujeme dohladka.

Na rozpáleném oleji opečeme maso, osolíme a vložíme do omáčky. Společně dodusíme doměkka.

Do hotového pokrmu vmícháme jogurt a dále nevaříme. Podle chuti dosolíme.

Na talíři ozdobíme lístky koriandru. Podáváme s indickými chlebovými plackami nebo s rýží.

zdroj: magazín Ona Dnes

Přidáno: 13.10.2016