Voňavá kuřecí prsíčka

Ingredience

4 kuřecí prsní řízky, 100 ml olivového oleje, 2 lžičky sušeného česneku, 2 lžičky grilovacího koření, 1 vrchovatá lžička sušené bazalky, sůl

Postup

Česnek, koření i bazalku rozmícháme v oleji. Omyté a osušené maso jen zlehka poklepeme tupou hranou nože a ponoříme do olejové marinády. Necháme do druhého dne v chladu uležet. Suchou litinovou pánev rozpálíme. Maso vytáhneme z marinády, necháme okapat, z každé strany lehce osolíme a položíme na pánev. Z obou stran pořádně opečeme. Podáváme s jakkoliv upravenými bramborami a zeleninou.

Voňavá kuřecí prsíčka
Voňavá kuřecí prsíčka
Voňavá kuřecí prsíčka

Litinovou pánev značky Skeppshult i jiné nádobí z přírodní litiny možno zakoupit zde.

Přidáno: 18.2.2010