Zeleninový salát s kuřecím steakem a krutony

Ingredience

maso: 3 kuřecí prsa, 1 stroužek česneku, 1 lžička grilovacího koření, 4 lžíce oleje
salát: 1 ledový salát, 2 papriky, 3 rajčata, 1 salátová okurka
dresink: 200 g bílého jogurtu, 100 g nivy, 1 stroužek česneku, 1-2 lžíce posekané pažitky, mletý pepř
krutony: bageta nebo veka, máslo, různé bylinky (bazalka, tymián, rozmarýn, petrželka, … )
dále: kousek tvrdého sýra

Postup

V oleji rozmícháme rozmačkaný česnek a grilovací koření. Touto směsí potřeme řízky (každý jsem rozkrojila na dva tenčí) a necháme v chladu naležet.

Zeleninu na salát nakrájíme na kousky, smícháme a dáme do chladu.

Jogurt smícháme s nastrouhanou nivou, pažitkou, rozmačkaným česnekem a podle chuti opepříme. Vychladíme.

Máslo necháme rozpustit a vmícháme k němu najemno posekané bylinky. Bagetu nakrájíme na plátky silné 1 cm, z jedné strany potřeme bylinkovým máslem, rozložíme na plech a krátce zapečeme dokřupava.

Kuřecí řízky opečeme na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova.

Na talíř dáme salát, pokapeme dresinkem, položíme plátek teplého masa a posypeme nastrouhaným sýrem.

Podáváme s teplými krutony.

Zeleninový salát s kuřecím steakem a krutony
Zeleninový salát s kuřecím steakem a krutony
Zeleninový salát s kuřecím steakem a krutony
Zeleninový salát s kuřecím steakem a krutony
Zeleninový salát s kuřecím steakem a krutony

zdroj: soutěž o litinové nádobí (červenec) - Ivana Vilímková

Přidáno: 2.8.2010