Krupicové noky
Ingredience
500 ml mléka, špetka soli, 2 lžíce másla, 200 g hrubé krupice, 2 vejce
Postup
Osolené mléko zahřejeme, přidáme máslo, přisypeme krupici a za stálého míchání přivedeme k varu. Vaříme dokud nevznikne velmi hustá kaše. Odstavíme a necháme vychladnout.
Do vychladlé kaše zapracujeme vejce, napřed jedno a potom druhé.
Ze vzniklé hmoty odebíráme kousky a vytvarujeme válečky (lépe to jde navlhčenýma rukama).
Nasypeme je do osolené vařící vody a vaříme cca 5 minut.
Komu se nechce modelovat válečky, může těsto nabírat lžící a druhou lžící shrnovat rovnou do vařící vody.
Uvařené scedíme a necháme okapat.
Podáváme jako přílohu k omáčkám.
Noky lze podávat i nasladko, přelité ovocnou omáčkou nebo pudinkem.
Přidáno: 3.2.2013