Krupicové noky

Ingredience

500 ml mléka, špetka soli, 2 lžíce másla, 200 g hrubé krupice, 2 vejce

Postup

Osolené mléko zahřejeme, přidáme máslo, přisypeme krupici a za stálého míchání přivedeme k varu. Vaříme dokud nevznikne velmi hustá kaše. Odstavíme a necháme vychladnout.

Do vychladlé kaše zapracujeme vejce, napřed jedno a potom druhé.

Ze vzniklé hmoty odebíráme kousky a vytvarujeme válečky (lépe to jde navlhčenýma rukama).

Nasypeme je do osolené vařící vody a vaříme cca 5 minut.

Komu se nechce modelovat válečky, může těsto nabírat lžící a druhou lžící shrnovat rovnou do vařící vody.

Uvařené scedíme a necháme okapat.

Podáváme jako přílohu k omáčkám.

Noky lze podávat i nasladko, přelité ovocnou omáčkou nebo pudinkem.

Krupicové noky
Krupicové noky
Krupicové noky

Přidáno: 3.2.2013