Máslové noky

Ingredience

60 g másla, 1 vejce, 1 lžička soli, 300 ml mléka, 500 g hrubé mouky, 1 lžička prášku do pečiva

Postup

Změklé máslo utřeme se solí a vejcem do pěny.

Menší hrnek mouky smícháme s práškem do pečiva a odložíme bokem.

Ostatní mouku zapracujeme střídavě s mlékem do máslové pěny, vymícháme hladké těsto (nejlépe elektrickým ručním šlehačem) a necháme půl hodiny odpočinout.

Potom zapracujeme zbývající mouku s práškem.

Mezitím přivedeme ve velkém hrnci k varu osolenou vodu.

Lžící namočenou v horké vodě vykrajujeme z těsta kousky a vhazujeme do vařící vody. Vaříme 6-8 minut, podle velikosti.

Uvařené scedíme a ihned podáváme jako přílohu k masu s omáčkou nebo se šťávou.

Máslové noky
Máslové noky

Přidáno: 13.2.2011