Rychlé noky s pažitkou

Ingredience

400 g polohrubé mouky, větší špetka soli, 2 vejce, 250 ml mléka, 2 lžíce oleje, hrst posekané pažitky

Postup

Do mouky smíchané se solí rozklepneme vejce a nalijeme mléko. Vařečkou vypracujeme husté těsto a chvíli necháme odpočinout.

Ve velkém hrnci přivedeme k varu větší množství osolené vody.

Až začne voda vařit, vhazujeme do ní malé kousky těsta. Pracujeme se dvěma lžičkami, jednou nabíráme těsto a druhou shrnujeme do vody. Přitom lžičky namáčíme do vody v hrnci.

Jak noky průběžně vyplavávají na hladinu, vybíráme je do cedníku a necháme okapat.

Okapané noky promícháme s olejem a pažitkou.

Podáváme jako přílohu k masu se šťávou nebo omáčkou.

Rychlé noky s pažitkou

Přidáno: 20.6.2010