Rychlé noky s pažitkou
Ingredience
400 g polohrubé mouky, větší špetka soli, 2 vejce, 250 ml mléka, 2 lžíce oleje, hrst posekané pažitky
Postup
Do mouky smíchané se solí rozklepneme vejce a nalijeme mléko. Vařečkou vypracujeme husté těsto a chvíli necháme odpočinout.
Ve velkém hrnci přivedeme k varu větší množství osolené vody.
Až začne voda vařit, vhazujeme do ní malé kousky těsta. Pracujeme se dvěma lžičkami, jednou nabíráme těsto a druhou shrnujeme do vody. Přitom lžičky namáčíme do vody v hrnci.
Jak noky průběžně vyplavávají na hladinu, vybíráme je do cedníku a necháme okapat.
Okapané noky promícháme s olejem a pažitkou.
Podáváme jako přílohu k masu se šťávou nebo omáčkou.
Přidáno: 20.6.2010