Dušené žampiony s fazolkami
Ingredience
300 g baby žampionů, 400 g zelených fazolek, 1 cibule, 3 lžíce olivového oleje, 200 ml rýžové smetany, 1 lžíce sojové omáčky, sůl
Postup
Cibuli oloupeme a nakrájíme na silnější čtvrtkolečka.
Nasypeme ji na rozpálený olej a nechám zpěnit. Cibuli osolíme a přidáme k ní žampiony. Za občasného zamíchání je necháme zezlátnout.
Až jsou cibule i žampiony opečené dozlatova, přidáme fazolky, směs podlejeme malou troškou vody a chvilku podusíme.
Až jsou fazolky měkké, přilejeme do pánve rýžovou smetanu, ochutíme ji sojovou omáčkou, všechno promícháme a necháme krátce přejít varem.
Podáváme s rýží.
Přidáno: 26.6.2018