Dušené žampiony s fazolkami

Ingredience

300 g baby žampionů, 400 g zelených fazolek, 1 cibule, 3 lžíce olivového oleje, 200 ml rýžové smetany, 1 lžíce sojové omáčky, sůl

Postup

Cibuli oloupeme a nakrájíme na silnější čtvrtkolečka.

Nasypeme ji na rozpálený olej a nechám zpěnit. Cibuli osolíme a přidáme k ní žampiony. Za občasného zamíchání je necháme zezlátnout.

Až jsou cibule i žampiony opečené dozlatova, přidáme fazolky, směs podlejeme malou troškou vody a chvilku podusíme.

Až jsou fazolky měkké, přilejeme do pánve rýžovou smetanu, ochutíme ji sojovou omáčkou, všechno promícháme a necháme krátce přejít varem.

Podáváme s rýží.

Přidáno: 26.6.2018