Habanero těstoviny
Ingredience
720 g mletého hovězího masa, 2 cibule, 3 stroužky česneku, olej, 500 g pasírovaných rajčat, kousek papričky habanero, sůl, mletý pepř, oregano, 1 plechovka kukuřice, 500-600 ml hovězího vývaru, 350 g kukuřičných těstovin
Postup
Na troše oleje osmahneme pokrájenou cibuli. Až začne žloutnout, přidáme na plátky nakrájený česnek a společně krátce orestujeme.
Jakmile se česnek rozvoní, přidáme maso a za častého míchání opečeme dohněda.
Osolíme, opepříme, přidáme oregano (cca 2 lžičky), nadrobno posekanou papričku habanero, rajčata a zalijeme vývarem, aby bylo maso téměř potopeno. Pod pokličkou dusíme 45-60 minut.
Až je maso hodně měkké, přilijeme vývar, aby dosahoval až nad maso a vmícháme těstoviny. Pod pokličkou vaříme do změknutí. Těstoviny nasáknou dost vývaru, hlídáme a podle potřeby vývar přilijeme (horký). Množství korigujeme podle hustoty směsi.
Až jsou těstoviny uvařené na skus, vmícháme scezenou kukuřici a odstavíme.
Přidáno: 19.5.2017