Kari kuře v zeleninové omáčce
Ingredience
1 kuře, sůl, kari koření, 3 cibule, 1 červená paprika, 2 sáčky mražené zeleniny pod svíčkovou (á 350 g), 200 ml sojové smetany, kousek muškátového oříšku, 2 lžíce octa, 1 lžíce másla
Postup
Kuře rozpůlíme, omyjeme, osušíme a z obou stran posypeme solí a kari kořením.
Pekáček vytřeme máslem.
Oloupanou cibuli nakrájíme na čtvrtkolečka a vyložíme jí dno pekáče. Papriku zbavíme jádřince, nakrájíme na kostičky a nasypeme na cibuli.
Na tento základ uložíme půlky kuřete a zasypeme je mraženou zeleninou.
Podlejeme vodou, přiklopíme a vložíme do trouby vyhřáté na 230°C.
Po 45 minutách odhrneme z masa zeleninu a ještě chvíli dopečeme do zezlátnutí.
Upečené kuře vyndáme z pekáče. Zeleninu s výpekem rozmixujeme na hladkou omáčku. Pokud je příliš hustá, zředíme ji vodou.
Omáčku přelejeme do kastrolu, přidáme smetanu, nastrouhaný muškátový oříšek a ocet. Za častého míchání ji přivedeme k varu a krátce necháme přejít varem.
Podáváme s jáhlovými knedlíky.
Přidáno: 19.5.2018