Krůtí s kurkumou a tymiánem
Ingredience
1 kg krůtího vykostěného stehna, olej, 2 lžičky kurkumy, 1 lžička mletého pepře, 2 lžíce gustinu, sůl, velká hrst čerstvého tymiánu, 1 větší cibule, 250 ml smetany na vaření
Postup
Omyté a osušené maso nakrájíme na větší kostky a dáme do mísy.
Prokropíme je olejem (3-4 lžíce), posypeme kurkumou, pepřem, solamylem a všechno důkladně promícháme. Takto připravené maso necháme 1-2 hodiny odpočinout.
Oloupanou cibuli i tymián posekáme nadrobno.
Dno větší pánve nebo kastrolu potáhneme olejem a osmažíme na něm cibuli do zesklovatění.
Přisypeme maso a za častého zamíchání ho necháme opéct dozlatova.
Opečené maso osolíme, posypeme tymiánem, podlejeme troškou vody a pod pokličkou podusíme 15 minut.
Pak přilejeme smetanu, promícháme s masem a dodusíme do změknutí (10-15 minut).
Podáváme s rýží, těstovinami, bulgurem, ...
Přidáno: 11.5.2019