Kuřecí prsa s tymiánem a hráškem

Ingredience

2 kuřecí prsní řízky, 1 lžíce sojové omáčky, špetka soli, 2 stroužky česneku, hrst čerstvých tymiánových lístků, olivový olej, máslo, 300 g hrášku

Postup

V misce smícháme 4 lžíce oleje se sojovou omáčkou, špetkou soli a rozmačkaným česnekem. Vidličkou důkladně prošleháme, až vznikne homogenní směs.

V ní obalíme omyté a osušené maso a ze všech stran ho posypeme tymiánovými lístky. Přikryjeme ho fólií, aby neosychalo a necháme aspoň hodinu marinovat (ideálně přes noc).

V pánvi zahřejeme 2 lžíce másla, osolíme ho, přisypeme hrášek a krátce orestujeme. Pak ho podlejeme troškou vody a 4-5 minut podusíme (všechna voda by se měla vyvařit).

Hrášek z pánve přesypeme do misky a udržujeme v teple.

Do pánve přidáme další lžíci másla a na něm opečeme z obou stran naložené maso dozlatova. Podlejeme ho troškou vody a pod pokličkou podusíme asi 10 minut doměkka.

Měkká prsíčka podáváme s dušeným hráškem a vařenými bramborami.

Přidáno: 8.7.2018