Stehýnka s hlívou a medvědím česnekem

Ingredience

4 kuřecí stehna, 400 g hlívy ústřičné, větší hrst medvědího česneku, 1 cibule, troška oleje, sůl, kurkuma

Postup

Stehna omyjeme, osušíme a rozkrojíme na dvě části. Dáme je do mísy, pokropíme olejem, osolíme, posypeme kurkumou. Promícháme a rukama každý kousek "namasírujeme", aby byl ze všech stran naolejovaný, osolený a žlutý od kurkumy.

Hlívu nakrájíme na proužky, listy česneku na kousky, cibuli na osminky.

V pekáčku smícháme hlívu s česnekem a cibulí. Na tento základ naskládáme stehýnka, pokud v misce zůstane trocha oleje, nalejeme ho na maso. Podlejeme troškou vody (asi 1 dl) a pekáček vložíme do trouby vyhřáté na 230°C (bez poklice).

Pečeme 30-40 minut, v půlce pečení kousky masa otočíme.

Podáváme s vařenými bramborami.

Přidáno: 21.4.2018