Masovo-rajčatová omáčka bez lepku

Ingredience

400 g hovězího mletého masa, 1 velká cibule, 1 mrkev, 1 plechovka krájených rajčat (400 g), 2 lžíce rajského protlaku, 1 lžíce provensálských bylinek, sůl, mletý pepř, olej

Postup

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Na troše rozpáleného oleji ji necháme zesklovatět.

Přidáme maso a za stálého míchání opečeme do zatáhnutí.

Osolíme, opepříme a přidáme nastrouhanou mrkev.

Promícháme, podlijeme trochou vývaru nebo vody a dusíme 30 minut.

Pak přidáme celý obsah plechovky, protlak a bylinky, promícháme a podusíme ještě dalších 15 minut.

Podáváme s bezlepkovými těstovinami nebo s rýží.

Přidáno: 28.9.2016