Medailonky s česnekovou omáčkou
Ingredience
600 g medailonků z vepřového masa (nejlépe z panenky), 5-6 stroužků česneku, 1 malá cibule, 2 lžíce oleje, 200 ml smetany, sůl, mletý pepř
Postup
Kousky masa zlehka naklepeme klouby prstů. Z obou stran osolíme a opepříme.
Na rozpálenou pánev stříkneme olej a maso opečeme prudce z každé strany asi 4 minuty. Pak vyjmeme z pánve a uložíme do tepla, ideálně do mírně vyhřáté trouby.
Do výpeku v pánvi přidáme najemno pokrájenou cibuli a stroužky česneku, které jsme před tím lehce rozmáčkli. Za stálého míchání osmažíme 2-3 minuty. Pak podlijeme malým množstvím vody (jen tak aby se česnek nespálil) a pod pokličkou podusíme 15-20 minut. Pak obsah pánve přecedíme a cibuli s česnekem do scezené trochy tekutiny propasírujeme.
Přidáme smetanu, promícháme a krátce povaříme do mírného zhoustnutí. Podle chuti osolíme.
Medailonky podáváme s rýží a omáčkou, můžeme doplnit dušenou zeleninou nebo pečenou dýní.



Přidáno: 26.1.2014