Pečená hlíva ústřičná

Ingredience

500 g hlívy ústřičné, 1 lžíce másla, 4 lžíce olivového oleje, sůl, čerstvě mletý pepř, 3 větvičky libečku, 1 cibule, kousek pórku

Postup

Pekáč vytřeme máslem.

Hlívu rozebereme, velké hlavičky rozpůlíme, tvrdé nožičky odkrojíme, a houby nasypeme do pekáče.

Oloupanou cibuli rozkrájíme na klínky, pórek na širší kolečka a přidáme k hlívě.

Obsah pekáče posolíme, opepříme a pokropíme olejem. Dobře promícháme a pekáč přikryjeme poklicí nebo alobalem.

Vložíme ho do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme 30 minut. Potom odkryjeme, obsah pekáče promícháme a odkryté pečeme dalších 15-20 minut do zhnědnutí hlívy.

Podávat můžeme jako teplý oběd s bramborovou kaší nebo jako svačinu či večeři s chlebem a čerstvou zeleninou.

Přidáno: 1.5.2018