Pečené tuňákové karbanátky

Ingredience

450 g tuňáka Estass ve slunečnicovém oleji, 3-4 brambory uvařené ve slupce, 2 vejce, 150 g čerstvého špenátu, sůl, mletý pepř, 2 stroužky česneku, kukuřičná strouhanka, olej

Postup

Vychladlé brambory oloupeme a šťouchadlem na brambory rozmačkáme (nebo nahrubo nastrouháme).

Špenát na sítku prolijeme vařící vodou, pak hned propláchneme studenou vodou, necháme okapat, přebytečnou vodu vymačkáme a špenát překrájíme na menší kousky.

K bramborám přidáme rozdrobené kousky tuňáka, špenát, celá vejce, sůl, mletý pepř, rozmačkaný česnek a důkladně promícháme. Podle potřeby zahustíme strouhankou (2-3 lžíce).

Plech vyložíme papírem na pečení a papír potřeme olejem.

Z hmoty tvoříme kulaté placičky. Každou obalíme ve strouhance a položíme na plech. Až máme všechny karbanátky na plechu, lehce je pokropíme olejem (asi půl lžičky na každý).

Plech vložíme do trouby vyhřáté na 190°C. Po 10 minutách karbanátky otočíme a dopečeme dalších 10 minut.

Dobrého tuňáka k přípravě karbanátků můžete zakoupit zde.

Přidáno: 29.6.2017