Pohankový salát s medvědím česnekem
Ingredience
125 ml pohanky (půl hrnku), 250 ml vody (celý hrnek), 2 lžičky sušených provensálských bylinek (nebo jiných oblíbených), sůl, mletý pepř, hrst cherry rajčátek, 10 větších čerstvých listů medvědího česneku, půlka červené papriky, 2 lžíce olivového oleje
Postup
Pohanku důkladně propláchneme a na sítku necháme okapat.
Vodu s bylinkami a špetkou soli přivedeme k varu. Jakmile začne vřít, nasypeme do ní pohanku. Přikryjeme pokličkou a až začne voda znovu vařit, hrnec odstavíme z plotny, nezvedáme pokličku, a pohanku necháme půl hodiny stát. Pohanka během té doby nasákne vodu a změkne.
Papriku a česnek nakrájíme na drobné kousky, rajčátka přepůlíme. Všechno dáme do misky, přidáme měkkou pohanku, olej a promícháme. Chuť doladíme solí a pepřem.
Kdo chce, může salát doplnit vejcem natvrdo nebo ho posypat rozdrobeným kozím sýrem.
Přidáno: 22.4.2018