Pohankový salát s medvědím česnekem

Ingredience

125 ml pohanky (půl hrnku), 250 ml vody (celý hrnek), 2 lžičky sušených provensálských bylinek (nebo jiných oblíbených), sůl, mletý pepř, hrst cherry rajčátek, 10 větších čerstvých listů medvědího česneku, půlka červené papriky, 2 lžíce olivového oleje

Postup

Pohanku důkladně propláchneme a na sítku necháme okapat.

Vodu s bylinkami a špetkou soli přivedeme k varu. Jakmile začne vřít, nasypeme do ní pohanku. Přikryjeme pokličkou a až začne voda znovu vařit, hrnec odstavíme z plotny, nezvedáme pokličku, a pohanku necháme půl hodiny stát. Pohanka během té doby nasákne vodu a změkne.

Papriku a česnek nakrájíme na drobné kousky, rajčátka přepůlíme. Všechno dáme do misky, přidáme měkkou pohanku, olej a promícháme. Chuť doladíme solí a pepřem.

Kdo chce, může salát doplnit vejcem natvrdo nebo ho posypat rozdrobeným kozím sýrem.

Přidáno: 22.4.2018