Quinoa s čočkou a kozím sýrem

Ingredience

100 ml quinoy + 200 ml vody, 100 ml červené čočky, 2 bobkové listy, špetka sušeného tymiánu, 2 petržele, 2 mrkve, 1 lžička majoránky, 1 cibule, olivový olej, sůl, 3 stroužky česneku, kozí sýr

Postup

Quinou propláchneme na sítku, zalejeme vodou, osolíme a povaříme 15 minut. Pak vypneme a necháme ještě chvíli dojít.

Čočku též propláchneme, zalejeme vodou, přidáme bobkové listy, tymián a vaříme do změknutí 7-10 minut (záleží na druhu a velikosti čočky). Uvařenou čočku scedíme.

Cibuli, mrkev i petržel očistíme a nakrájíme nadrobno.

Na rozpáleném oleji necháme zesklovatět cibuli, pak přidáme kořenovou zeleninu, majoránku, osolíme a za občasného míchání opečeme tak, aby zelenina změkla, ale zůstala mírně křupavá.

Hotovou zeleninu smícháme s quinoou i čočkou. Směs podle chuti dosolíme, zakápneme čerstvým olivovým olejem a vmícháme prolisovaný česnek.

Podáváme s plátky čerstvého kozího sýra.

Přidáno: 12.9.2018