Tuňáková pohanka

Ingredience

1 hrnek pohanky lámanky, 2 hrnky zeleninového vývaru, sůl (pokud není vývar slaný), 0,5 lžičky sušeného tymiánu, 0,5 lžičky kurkumy, 1 lžička sušených provensálských bylinek, 2 plechovky zauzených tuňákových kousků (á 170 g), 2 menší cibule, 2 stroužky česneku, olivový olej

Postup

Do vývaru přidáme sůl, tymián, kurkumu, provensálské bylinky a přivedeme k varu.

Pohanku propláchneme a necháme okapat na sítku. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno.

V hrnci zahřejeme trošku oleje a zpěníme na něm cibuli. Až je trochu osmažená a změkne, přidáme česnek a mícháme, než začne vonět.

Pak přisypeme lámanku, promícháme a zalejeme horkým vývarem.

Necháme povařit 1-2 minuty. Pak hrnec přikrytý pokličkou necháme 30 minut v zavřené vyhřáté troubě nebo zabalený v dece, pohanka "dojde" a změkne.

Hotovou pohanku promícháme s tuňákovými kousky.

Podáváme teplé s dušenu zeleninou nebo studené se salátem z čerstvé zeleniny.

Přidáno: 19.7.2018