Biftek

Ingredience

kvalitní hovězí maso na bifteky (nejlépe svíčková), sůl, čerstvě mletý pepř, trochu oleje

Postup

Omyté a osušené maso nakrájíme na špalíky tlusté cca 3 cm. Potřeme je olejem, posypeme čerstvě mletým pepřem, osolíme a necháme asi 30 minut odpočinout (ne v ledničce).

Troubu zapneme na 180°C. Litinovou pánev nasucho rozpálíme a položíme na ni maso. Z každé strany opečeme 3 minuty.

Potom maso vložíme do vyhřáté trouby na 5-8 minut, podle toho jak moc chceme maso propečené (nechala jsem 5 minut).

Po vytažení z trouby maso překryjeme alobalem a před podáváním necháme chvíli odpočinout).

Podáváme s libovolně upravenými bramborami, zeleninovým salátem a omáčkou vhodnou ke steakům (použila jsem domácí česnekovou majonézu).

Biftek
Biftek
Biftek
Biftek

Přidáno: 2.3.2013