Dalmatské hovězí
Ingredience
750 g zadního hovězího masa, 100 g anglické saniny, 2 červené cibule, 3 stroužky česneku, 1 mrkev, 1 petržel, 2 řapíky celeru, 1 plechovka krájených loupaných rajčat, 7 sušených švestek, olivový olej, 3 bobkové listy, 1 lžička sušeného tymiánu, 1 lžička sušeného rozmarýnu, sůl, mletý pepř, 300 ml červeného vína
Postup
Plátky masa z obou stran naklepeme, osolíme a opepříme.
Cibuli a česnek pokrájíme nadrobno, mrkev a petržel na nudličky, celerové řapíky a slaninu na malé kousky.
Na troše olivového oleje osmažíme cibuli se slaninou do zežloutnutí. Přidáme česnek, mrkev, petržel, celer a za častého míchání společně osmažíme do změknutí.
Na vedlejší plotýnce zatím na pánvi s trochou oleje prudce opečeme plátky masa.
K osmažené zelenině přimícháme rajčata z plechovky, bobkové listy, tymián a rozmarýn.
Na tento základ položíme opečené plátky masa, podlijeme vínem, přidáme sušené švestky, přikryjeme pokličkou a dusíme do změknutí (2-3 hodiny).
Podáváme s rýží nebo šťouchanými bramborami.
podle www.toprecepty.cz
Přidáno: 27.12.2014