Dušené hovězí po florentinsku

Ingredience

800 g hovězí kližky, 1 cibule, 1 mrkev, 1 řapíkatý celer, 400 g loupaných rajčat v plechovce, 200 ml červeného vína, 2 stroužky česneku, olivový olej extra virgin, pár lístků bazalky, sůl, mletý pepř

Postup

Maso prošpikujeme česnekem, osolíme a opepříme. Očištěnou zeleninu nakrájíme na kousky a orestujeme ji na oleji. Přidáme maso a bazalku. Maso orestujeme ze všech stran, zalijeme vínem a na mírném plameni dusíme, dokud se víno nevyvaří. Pak přidáme rajčata, vlažnou vodu nebo vývar a na mírném ohni vaříme pod pokličkou tři hodiny.
Pak vyjmeme z hrnce maso a omáčku propasírumeme (rozmixovala jsem ponorným mixérem), případně dosolíme.
Maso nakrájíme na plátky a na talíři přelijeme omáčkou.
Podáváme s těstovinami nebo knedlíkem.

Dušené hovězí po florentinsku
Dušené hovězí po florentinsku
Dušené hovězí po florentinsku

zdroj: www.sitalemvkuchyni.cz

Přidáno: 17.1.2010