Dušená hovězí kližka
Ingredience
700 g hovězí kližky, 3-4 velké cibule, 5 stroužků česneku, sůl, mletý pepř, drcený kmín, majoránka, 250 ml smetany, 2 lžíce hladké mouky, 1 mrkev, hrst hrášku, olej
Postup
Kližku odblaníme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky.
Cibuli oloupeme a pokrájíme na čtvrtkolečka.
Na troše oleje zpěníme cibuli a za stálého míchání osmažíme. Až začne zlátnout, přisypeme maso a za častého míchání opečeme do tmavěhněda.
Okořeníme, osolíme, podlijeme trochou vody a pod pokličkou dusíme doměkka, podléváme podle potřeby.
Očištěnou mrkev nakrájíme na kolečka.
K měkkému masu přilijeme smetanu ve které jsme rozkvedlali mouku, přisypeme mrkev s hráškem a ještě 15 minut povaříme.
Po odstavení z plotny vmícháme rozmačkaný česnek.
Podáváme s knedlíkem.
Přidáno: 5.8.2011