Dvoumasový kari guláš

Ingredience

400 g hovězí kližky, 400 g vepřového plecka, 0,5 kg cibule, 2 vrchovaté lžičky kari, 1 lžička mleté sladké papriky, špetka pepře, sůl, 1 zelená paprika, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce sádla nebo oleje

Postup

Maso pokrájíme na kostky, vepřové na větší než hovězí. Cibuli nakrájíme nahrubo, papriku očistíme od semínek a pokrájíme na nudličky.

Na tuku osmahneme cibuli do zezlátnutí. Přidáme maso a za častého míchání opečeme společně s cibulí dohněda.

Pak vmícháme kari a mletou papriku a podlijeme vodou, ne moc.

Osolíme, opepříme, přidáme syrovou papriku a promícháme. Přikryjeme pokličkou a dusíme doměkka.

Podle potřeby podléváme horkou vodou, tak, aby maso nebylo úplně potopené.

Až je maso téměř měkké, necháme vodu vydusit, maso zaprášíme moukou, promícháme a znovu zalijeme horkou vodou. Přikryjeme a dodusíme doměkka.

Podáváme s čímkoliv co rádi ke guláši.

Dvoumasový kari guláš

Přidáno: 8.1.2011