Hovězí krk s divokým kořením

Ingredience

cca 1,2 kg hovězího krku, 2 lžíce sádla, 3 větší cibule, 5 bobkových listů, po 10 kuličkách pepře, nového koření a jalovce, 1 lžička sušenéhho tymiánu, sůl, mletý pepř, 1 lžíce hladké mouky

Postup

Cibuli oloupeme a posekáme.

Maso osolíme a opepříme. V kastrolu rozpálíme sádlo a maso na něm ze všech stran opečeme do zatáhnutí.

Zasypeme cibulí, přidáme všechno koření, podlijeme vodou nebo vývarem a pod pokličkou dusíme doměkka.

Až je maso měkké, vyjmeme je a šťávu přecedíme. Koření z cedníku vytáhneme a cibuli propasírujeme do omáčky.

V půl hrnku vody rozkvedláme mouku a přes sítko vlijeme do omáčky. Promícháme a povaříme 15-20 minut. Podle chuti dosolíme či dopepříme.

Maso nakrájíme na plátky. Podáváme s omáčkou a šťouchanými bramborami nebo s rýží.

Přidáno: 19.2.2017