Hovězí krk s máslovou zeleninou
Ingredience
1 kg hovězího krku, 2 cibule, 3 lžíce oleje, sůl, mletý pepř, drcený kmín, 1 krabička (300 g) mražené zeleniny s máslem
Postup
Omyté a osušené maso nakrájíme na větší kostky.
Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno a orestujeme na rozpáleném oleji dožluta.
Přidáme maso a za občasného míchání opečeme. Pokud pustí tekutinu, opékáme, dokud se všechna nevypaří. Během míchání můžeme opepřit a okmínovat. Pak smažíme ještě chvíli, než je maso ze všech stran důkladně opečené.
Teprve potom maso osolíme a podlijeme trochou horké vody nebo vývaru, máme-li.
Pod pokličkou dusíme za občasného promíchání doměkka, podle potřeby můžeme podlít.
Až je maso měkké, přidáme mraženou máslovou zeleninu a dusíme dalších 8-10 minut.
Podáváme s bramborovou kaší.
Přidáno: 6.5.2014