Hovězí líčka na pivu
Ingredience
1 kg hovězích líček, 2 mrkve, 2 petržele, kus celeru, 2 cibule, 2 lžíce sádla, 300 ml světlého piva, sůl, mletý pepř, 1 lžička sušeného tymiánu, 1 lžička sušeného rozmarýnu, 1 lžíce mletého koření na divočinu
Postup
Očištěná omytá líčka z obou stran osolíme a opepříme. Prudce opečeme na rozpáleném sádle. Vyjmeme a udržujeme v teple.
Do výpeku nasypeme posekanou cibuli, na kousky nakrájenou kořenovou zeleninu, tymián, rozmarýn a společně smažíme do zezlátnutí.
Přidáme divoké koření, přilijeme pivo, přivedeme k varu a do lázně vložíme opečená líčka. Pokud pivo nesahá zhruba do poloviny masa, dolijeme horkou vodou nebo vývarem.
Přikryjeme pokličkou a vložíme do trouby vyhřáté na 140°C. Pečeme 3-4 hodiny do změknutí.
Upečené maso vyjmeme a výpek se zeleninou rozmixujeme dohladka.
Vrátíme do hrnce, přihodíme hrstku na tenké nudličky pokrájené kořenové zeleniny a ještě 5-8 minut povaříme. Pak vrátíme maso do omáčky.
Podáváme s bramborovu kaší, šťouchanými bramborami nebo s tarhoňou.
Přidáno: 12.4.2015