Hovězí líčka s bylinkami

Ingredience

750-800 g hovězích líček, sůl, čerstvě drcený barevný pepř, 2 velké cibule, 5 stroužků česneku, 1 lžička sušeného tymiánu, 1 lžička sušené majoránky, 2 snítky čerstvého rozmarýnu, 200 ml červeného vína, 3 lžíce oleje, malá hrstka na kousky pokrájené kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer)

Postup

Očištěné a osušené maso nakrájíme na větší kusy. Ze všech stran osolíme a posypeme pepřem.

V kastrolu zahřejeme olej a maso na něm ze všech stran opečeme do zatáhnutí. Vyndáme do misky a udržujeme v teple. Do kastrolu nasypeme posekanou cibuli a orestujeme doměkka. Přidáme na plátky pokrájený česnek a chvíli mícháme. Až se česnek rozvoní, přidáme, zeleninu, tymián, majoránku a lístky rozmarýnu. Promícháme a zalijeme vínem. Přivedeme k varu.

Do takto připraveného základu vrátíme maso a pod pokličkou dusíme doměkka. Je-li třeba, podlijeme horkým vývarem nebo vodou.

Podáváme se šťouchanými bramborami nebo bramborovou kaší.

Hovězí líčka s bylinkami
Hovězí líčka s bylinkami

Přidáno: 29.12.2013