Hovězí líčka se zeleninou

Ingredience

1 kg hovězích líček, 100 g slaniny, 2 cibule, 2 stonky řapíkatého celeru, 2 mrkve, sůl, mletý pepř, hladká mouka, olej, 300 ml bílého vína, 300 ml vývaru, po větvičce tymiánu a rozmarýnu

dále: 1 stonek řapíkatého celeru, 2 mrkve, 100-150 g žampionů, 2 lžíce másla, sůl

Postup

Očištěná líčka nakrájíme na větší kusy. Osolíme, opepříme a obalíme v mouce.

Slaninu, cibuli, celer i mrkev nakrájíme na kousky.

V kastrolu rozpálíme trochu oleje a líčka ze všech stran opečeme prudce dozlatova. Vyjmeme a udržujeme v teple.

Do výpeku nasypeme slaninu, cibuli, celer, mrkev a za častého míchání orestujeme.

Zalijeme vínem, vývarem, přidáme tymián a rozmarýn a přivedeme k varu.

Přidáme opečená líčka, přikryjeme a pomalu dusíme do změknutí (1-1,5 hodiny).

Až je maso měkké, vyjmeme je a omáčku zredukujeme. Až mírně zhoustne, přecedíme ji a nalijeme na líčka.

Celerový řapík, mrkev a očištěné žampiony opečeme na másle do mírného změknutí, necháme lehce křupavé.

Líčka podáváme s bramborovou kaší a opečenou zeleninou.

zdroj: web.iprima.cz/kure

Přidáno: 19.6.2016