Hovězí na smetaně
Ingredience
750 g hovězího předního masa, 2 cibule, 1 sáček mražené zeleniny pod svíčkovou (350 g), sůl, mletý pepř, tymián, 2 bobkové listy, 0,5 citronu, 1 lžička octa, 250 ml smetany, 1 lžíce hladké mouky, olej
Postup
Na malém množství oleje osmahneme pokrájenou cibuli do zesklovatění.
Přidáme půl sáčku zeleniny a společně osmažíme.
Na tento základ nasypeme maso pokrájené na kousky a za stálého míchání opékáme do zhnědnutí.
Osolíme, opepříme a podlijeme trochou vývaru nebo vody. Přidáme na plátky pokrájený citron, bobkové listy, tymián a pod pokličkou dusíme doměkka (v tlakovém hrnci to bude dřív).
Ve smetaně rozkvedláme mouku a přes cedník přilijeme do hrnce k měkkému masu. Za častého míchání vaříme dalších 20 minut.
Přisypeme druhou půlku zeleniny a ještě povaříme asi pět minut, než zelenina změkne.
Podle potřeby dochutíme solí a octem.
Podáváme s knedlíkem.
Přidáno: 18.9.2010