Hovězí na víně
Ingredience
1 kg hovězího zadního masa (použila jsem falešnou svíčkovou), 200 ml červeného vína, směs koření na zvěřinu, sůl, 1 velká cibule, olej, hladká mouka, 2 větvičky rozmarýnu
Postup
Omyté a osušené maso nakrájíme na plátky. Z obou stran vmasírujeme trochu oleje, osolíme a posypeme kořením na zvěřinu. Propícháme tenderizérem (nebo lehce naklepeme) a necháme hodinu odpočinout v chladu (případně přes noc).
V kastrolu nebo pánvi rozpálíme trochu oleje, přisypeme nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět.
Plátky masa "namočíme" do mouky, přebytečnou mouku oklepeme a maso z obou stran prudce opečeme.
Podlijeme horkým vínem, přidáme rozmarýn a pod pokličkou dusíme doměkka. Podle potřeby můžeme během dušení podlít horkým vývarem nebo horkou vodou.
Podáváme se šťouchanými bramborami.
Přidáno: 15.6.2013