Hovězí plátek s fazolkami

Ingredience

600 g hovězí kližky, sůl, po 5 kuličkách nového koření a celého pepře, 1 malá cibule, 1 malá mrkev, 1 petržel, kousek celeru, 600 g zelených fazolových lusků, 3 stroužky česneku, olivový olej, 4 vejce

Postup

Omyté maso zalijeme vodou, osolíme, přidáme koření, oloupanou cibuli, očištěnou kořenovou zeleninu a uvaříme doměkka.

Lehce prochladlé maso nakrájíme na plátky (vývar použijeme na polévku).

V kastrolu zahřejeme trochu oleje, přidáme lusky a krátkce osmahneme.

Osolíme, přidáme rozmačkaný česnek a podlijeme malým množstvím vody. Pod pokličkou podusíme 4-5 minut.

Fazolky podáváme s plátkem uvařeného masa a ztraceným vejcem.

Hovězí plátek s fazolkami
Hovězí plátek s fazolkami

Přidáno: 31.8.2014