Hovězí plátky nadivoko
Ingredience
4-5 plátků z hovězího zadního masa, 2 cibule, 300-400 g nakrájené kořenové zeleniny, sůl, mletý pepř, trochu hladké mouky, 200 ml smetany na vaření, 3 bobkové listy, po 10 kuličkách celého pepře, nového koření a jalovce, 1 lžička sušeného tymiánu, 1-2 lžíce octa, olej
Postup
Plátky masa z obou stran naklepeme, osolíme a opepříme. Obalíme je v mouce, otřepeme a na rozpáleném oleji prudce opečeme z obou stran. Vyjmeme a udržujeme v teple.
Do výpeku v kastrolu nasypeme pokrájenou cibuli, kořenovou zeleninu a společně smažíme až trochu změkne.
Přidáme všecho koření, promícháme a do tohoto základu vložíme opečené maso.
Podlijeme horkým vývarem nebo vodou, přikryjeme pokličkou a na mírném plameni dusíme do změknutí masa.
Až je maso zcela měkké, opět je vyjmeme z kastrolu.
Bobkové listy vytáhneme a celý obsah kastrolu rozmixujeme dohladka.
K rozmixovanému základu přilijeme smetanu a krátce povaříme.
Podle chuti doladíme solí a octem.
Do omáčky vrátíme maso a všechno necháme chvíli odpočinout.
Podáváme s knedlíky nebo s těstovinami.
Přidáno: 30.4.2016