Hovězí plátky nadivoko

Ingredience

4-5 plátků z hovězího zadního masa, 2 cibule, 300-400 g nakrájené kořenové zeleniny, sůl, mletý pepř, trochu hladké mouky, 200 ml smetany na vaření, 3 bobkové listy, po 10 kuličkách celého pepře, nového koření a jalovce, 1 lžička sušeného tymiánu, 1-2 lžíce octa, olej

Postup

Plátky masa z obou stran naklepeme, osolíme a opepříme. Obalíme je v mouce, otřepeme a na rozpáleném oleji prudce opečeme z obou stran. Vyjmeme a udržujeme v teple.

Do výpeku v kastrolu nasypeme pokrájenou cibuli, kořenovou zeleninu a společně smažíme až trochu změkne.

Přidáme všecho koření, promícháme a do tohoto základu vložíme opečené maso.

Podlijeme horkým vývarem nebo vodou, přikryjeme pokličkou a na mírném plameni dusíme do změknutí masa.

Až je maso zcela měkké, opět je vyjmeme z kastrolu.

Bobkové listy vytáhneme a celý obsah kastrolu rozmixujeme dohladka.

K rozmixovanému základu přilijeme smetanu a krátce povaříme.

Podle chuti doladíme solí a octem.

Do omáčky vrátíme maso a všechno necháme chvíli odpočinout.

Podáváme s knedlíky nebo s těstovinami.

Přidáno: 30.4.2016