Hovězí plátky v zelenině
Ingredience
700 g kvalitního zadního hovězího masa, sůl, mletý pepř, olej, 3 cibule, 3 mrkve, půlka většího celeru, hořčice s křenem (může být i obyčejná plnotučná), trochu hladké mouky
Postup
Maso nakrájíme na silnější plátky, potřeme olejem a tenderizérem propícháme. Necháme chvíli odpočinout
Cibuli oloupeme na posekáme, mrkev a celer oškrábeme a nahrubo nastrouháme.
Maso z obou stran osolíme a opepříme. Z jedné strany potřeme hořčicí a z obou stran "namočíme" do mouky. Přebytečnou mouku otřepeme a plátky prudce opečeme na rozpáleném oleji do zatáhnutí.
V kastrolu nebo větší hlubší pánvi zpěníme cibuli, přidáme nastrouhanou zeleninu a společně chvíli opékáme za stálého míchání.
Do tohoto základu vmícháme plnou lžíci hořčice a vložíme maso. Podlijeme trochou vývaru nebo vody a pod pokličkou dusíme do změknutí masa. Podle potřeby občas podlijeme.
Podáváme se šťouchanými bramborami.




Přidáno: 25.10.2015