Hovězí ragú s nudlemi
Ingredience
600 g mletého hovězího masa, olivový olej, 1 mrkev, 3 řapíky celeru, 3 cibule, kousek celeru (bulvy), 2-3 lžíce rajčatového protlaku, 400 ml červeného vína, 3 bobkové listy, sůl, mletý pepř, větvička čerstvého rozmarýnu, vývar
400 g širokých nudlí, strouhaný parmazán
Postup
Očištěnou zeleninu nakrájíme na kousky a na troše olivového oleje opečeme do lehkého zezlátnutí. Vyjmeme z pánve (kastrollu).
Do pánve dáme 3-4 lžíce nového oleje a na něm opečeme maso do zhnědnutí. Osolíme, opepříme, přidáme bobkové listy, protlak a promícháme.
Přidáme osmaženou zeleninu, podlijeme asi polovinou vína, přimícháme najemno posekaný rozmarýn a pod pokličkou dusíme 1,5-2 hodiny. Podle potřeby podléváme vínem, až dojde, tak vývarem. Hustotu hlídáme tak, aby nebylo nutné omáčku zahušťovat.
Nudle uvaříme na skus a scezené vmícháme do ragú.
Podáváme posypané parmazánem.
Přidáno: 28.10.2014