Hovězí rolky s vejci a žampiony

Ingredience

2 půlkilové pláty hovězího zadního masa, sůl, mletý pepř, hořčice, 500 g žampionů, 8 vajec, zelené části ze 4 naťových cibulek, 4 cibule, trochu hladké mouky, sádlo

Postup

Žampiony očistíme a nakrájíme na kousky. Všechnu cibuli oloupeme a posekáme nadrobno.

Ve větší pánvi rozpálíme lžíci sádla a orestujeme na něm polovinu cibule dozlatova. Přidáme pokrájené žampiony a za občasného míchání je opečeme doměkka. Během smažení je osolíme a opepříme.

Měkké žampiony zalejeme vejci a za častého zamíchání necháme vejce srazit.

Nakonec do žampionové směsi vmícháme na kousky pokrájenou naťovou cibulku. Směs necháme vychladnout.

Každý kousek masa rozklepeme na tenčí velký plát. Z obou stran je osolíme a opepříme.

Jednu stranu potřeme hořčicí a rozložíme na ni polovinu náplně. Maso pevně zavineme a svážeme kuchyňským provázkem.

Masové rolády obalíme ze všech stran v mouce.

V kastrolu či větší pánvi rozpálíme dvě lžíce sádla a opečeme na něm maso ze všech stran. Až se zatáhne, přidáme zbytek posekané cibule a za občasného promíchání všechno dohromady ještě chvíli opékáme.

Až jsou maso i cibule opečené dozlatova, podlejeme rolády trochou horké vody, všechno přikryjeme pokličkou a na mírném plameni dusíme do změknutí masa. Očas můžeme rolády otočit.

Až je maso měkké, přidáme do šťávy lžíci hořčice, promícháme a ještě necháme přejít varem.

Z roládek odstraníme provázek, nakrájíme je na plátky a podáváme s rýží nebo šťouchanými bramborami.

Přidáno: 12.1.2019