Hovězí s cibulkami

Ingredience

500 g hovězí kližky, 1 lžíce sádla, 2 cibule, 1 sklenička sterilovaných malých cibulek, 2 lžíce plnotučné hořčice, sůl, mletý pepř, 1 lžíce mouky

Postup

Omyté a osušené maso pokrájíme na kostky, oloupanou cibuli nadrobno, cibulky scedíme.

V pánvi nebo kastrolu zahřejeme sádlo a cibuli osmažíme dozlatova. Přidáme maso a za častého míchání opečeme dohněda.

Opepříme, osolíme, vmícháme hořčici a podlijeme malým množstvím horké vody. Pod pokličkou dusíme doměkka. Podle potřeby podléváme horkou vodou, maso by nemělo být ponořené, ale jen lehce podlité.

Až je maso měkké, necháme vydusit všechnu vodu, zaprášíme moukou, promícháme, trošku podlijeme horkou vodou, přidáme cibulky a ještě asi 15 minut dodusíme.

Podáváme se šťouchanými bramborami.

Hovězí s cibulkami
Hovězí s cibulkami

Přidáno: 29.3.2013