Hovězí tatarský kebab
Ingredience
500 g zadního hovězího masa, 2 hrnky vývaru, 3 cibule, 1-2 sladkokyselé okurky, 1 bobkový list, 2 lžíce kečupu, olej, 1 lžíce hladké mouky
Postup
Maso nakrájíme na větší nudle nebo kostky. 5-6 minut opékáme na rozpáleném oleji. Potom zaprášíme moukou, ještě chvíli restujeme a zalijeme vývarem. Přidáme bobkový list, kečup, osolíme, opepříme a dusíme doměkka.
Na malém množství oleje opečeme cibuli pokrájenou na plátky dozlatova. Přidáme k ní celý obsah hrnce s masem (bobkový list vyhodíme), nadrobno pokrájené okurky, promícháme a společně prohřejeme.
Podáváme s rýží nebo opečenými bramborami.



zdroj: soutěž o litinové nádobí (červenec) - Anna Nepejchalová
Přidáno: 3.8.2010