Hovězí zázvorová pečeně
Ingredience
600 g zadního hovězího masa, 1 lžíce plnotučné hořčice 2 lžičky mletého zázvoru, sůl, mletý pepř, 1 mrkev, stejně velký kousek celeru, 3 cibule, špetka mletého chilli, 100 ml smetany, olej
Postup
Hořčici smícháme se zázvorem.
Maso omyjeme a osušíme. Ze všech stran osolíme, opepříme a vmasírujeme zázvorovou hořčici.
Cibuli oloupeme a nahrubo posekáme. Mrkev a celer očistíme a nahrubo nastrouháme.
Na pánvi rozpálíme trochu oleje a necháme na něm zesklovatět cibuli. Přidáme nastrouhanou zeleninu a společně osmažíme do zezlátnutí. Pak přemístíme do pekáčku, ve kterém budeme maso péct.
Do vyprázdněné pánve přikápneme olej a opečeme na něm ze všech stran maso. Až je zatažené a zlatavé, uložíme ho na zeleninový podklad do pekáčku.
Podlijeme trochou vývaru, přikryjeme pokličkou a v troubě pečeme doměkka při 210°C. Občas můžeme maso obrátit.
Měkké maso vyjmeme a uložíme do tepla.
Obsah pekáče ponorným mixérem rozmixujeme dohladka. Pokud je omáčka příliš hustá, zředíme vývarem. Dochutíme špetkou chilli a necháme přejít varem. Těsně před koncem vaření zjemníme smetanou.
Odpočinuté maso nakrájíme na tenké plátky a podáváme s rýží nebo těstovinami.
Přidáno: 30.10.2016