Italský guláš

Ingredience

600 g hovězí kližky, 2 cibule, 2 stroužky česneku, sůl, mletý pepř, 4 lžíce olivového oleje, 2 snítky rozmarýnu, 2 plechovky krájených rajčat (á 400 g), 2 malé chilli papričky, 2 žluté papriky

Postup

Omyté a osušené maso nakrájíme na kostky.

V kastrolu rozpálíme olej a nasypeme na čtvrtkolečka nakrájenou cibuli. Smažíme asi 5 minut. Přidáme nadrobno pokrájený česnek a ještě asi minutu mícháme.

Pak přidáme maso a ze všech stran opečeme do zatáhnutí. Osolíme a opepříme.

Přidáme obsah obou plechovek s rajčaty, najemno nakrájený rozmarýn, na proužky nakrájenou žlutou papriku a chilli papričky. Pod pokličkou dusíme do změknutí masa. Podle potřeby můžeme trošku podlít horkou vodou.

Podáváme s těstovinami nebo rýží.

Italský guláš
Italský guláš

podle magazínu Albert

Přidáno: 1.12.2013