Italský guláš
Ingredience
600 g hovězí kližky, 2 cibule, 2 stroužky česneku, sůl, mletý pepř, 4 lžíce olivového oleje, 2 snítky rozmarýnu, 2 plechovky krájených rajčat (á 400 g), 2 malé chilli papričky, 2 žluté papriky
Postup
Omyté a osušené maso nakrájíme na kostky.
V kastrolu rozpálíme olej a nasypeme na čtvrtkolečka nakrájenou cibuli. Smažíme asi 5 minut. Přidáme nadrobno pokrájený česnek a ještě asi minutu mícháme.
Pak přidáme maso a ze všech stran opečeme do zatáhnutí. Osolíme a opepříme.
Přidáme obsah obou plechovek s rajčaty, najemno nakrájený rozmarýn, na proužky nakrájenou žlutou papriku a chilli papričky. Pod pokličkou dusíme do změknutí masa. Podle potřeby můžeme trošku podlít horkou vodou.
Podáváme s těstovinami nebo rýží.
podle magazínu Albert
Přidáno: 1.12.2013