Karabáček s pepřem a bylinkami

Ingredience

500 g hovězího karabáčku, 2 lžíce sádla, 2 cibule, sůl, lžíce kuliček pepře, vývar, 1 lžíce másla, 1 lžíce hladké mouky, hrst čerstvého tymiánu, 2 větvičky rozmarýnu

Postup

Omyté a osušené maso nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a posekáme nahrubo.

Na rozpáleném sádle necháme zesklovatět cibuli, přidáme maso a za častého míchání je necháme zatáhnout.

Potom maso osolíme a podlejeme vývarem (asi do tři čtvrtin masa). Přidáme pepř, posekané bylinky a pod pokličkou dusíme. Občas promícháme a podle potřeby podléváme horkým vývarem nebo vodou.

Změklé máslo dobře promícháme s hladkou moukou.

Až je maso téměř měkké (po 1-1,5 hodině), přidáme k němu máslo s moukou, promícháme a za občasného zamíchání dodusíme doměkka.

Podávat můžeme s libovolnou přílohou.

Přidáno: 6.8.2017